GGD GHOR Nederland

GGDGHOR logo

GGD en GHOR Nederland zijn sinds 1 januari 2O14 juridisch één vereniging. GGD staat voor Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst. GHOR voor de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio. De belangrijkste taak van de nieuwe vereniging bestaat uit het collectief behartigen van de belangen van haar leden richting politiek, (lokale) overheden, samenwerkingspartners, media en publiek.

GGD GHOR Nederland willen bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Dit wil de vereniging doen door betekenis te geven aan de vier kernwaarden: proactief, verantwoordelijk, betrouwbaar en omgevingsgericht. Dit streven vraagt landelijk een sterk gevoel van gemeenschappelijkheid, collectief handelen en uniformiteit. Daar zetten de medewerkers van de landelijke vereniging zich voor in. De regionale GGD en GHOR spant zich in voor het bewaken, beschermen en bevorderen van publieke gezondheid en veiligheid. Uiteindelijk moet dit leiden tot een gezond en veilig bestaan voor de Nederlandse burgers.

GGD GHOR Nederland over de NPHF

Hugo Backx is directeur van de landelijke vereniging GGD GHOR Nederland. Backx begon op 1 maart 2O14. Als directeur wil Hugo Backx de nieuwe vereniging nog meer een gezicht geven. Backx ziet in zijn benoeming een kans de preventieve kracht van beide terreinen landelijk te versterken.

“Toen het verzoek binnenkwam om een bijdrage te leveren aan de NPFH website, heb ik dat ‘letterlijk’ genomen door de website nader te bekijken. En het mooie vind ik, het kopje verbinden bovenaan. Verbinden is voor mij een sleutelwoord. De verbinding publieke gezondheid en veiligheid is van groot belang. Zeker als het gaat om de gezamenlijke preventieve kracht. Als GGD GHOR Nederland moeten we daar zwaar op inzetten. We moeten ook meer verbinden met de samenleving. Niet voor niets is één van onze kernwaarde: omgevingsgericht. In die samenleving zitten ook onze netwerkpartners. Verbinding zit ’m wat mij betreft ook in de samenwerking met hen. Zo ook de NPHF. Mooi dat de NPHF zelf ook die verbindende rol noemt. Dat is voor mij een reden om lid te zijn en te blijven van het NPHF. Verbinden schept letterlijk een band.”

Ga naar de website van GGD GHOR Nederland